Nakon ostavke predsjednika UDiTB F BiH, Tomislava Žuljevića, ostavke su podijele i obadvije dopredsjednice, Amela Šiljević i Eldina Softić.

Šta će biti s udruženjem koje godinama vodi bitke za spas života
2. svibnja 2023.
Sastanak sa novim ministrom u Federalnim ministarstvu zdravstva.
24. srpnja 2023.
Prikaži sve

Nakon ostavke predsjednika UDiTB F BiH, Tomislava Žuljevića, ostavke su podijele i obadvije dopredsjednice, Amela Šiljević i Eldina Softić.

OSTAVKA:

N/r predsjednika Skupštine Udruženja

dijaliziranih i transplantiranih FBiH g.Nusret Čakrame

Predsjednika UDIT FBiH g. Tomislava Žuljevića

Članove UO i Skupštine UDIT FbiH

“Poštovani,

Ovim putem vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto člana UO i potpredsjedenice

Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH. Razloga je više, a ovdje ću pomenuti neke. Naime, ja sam prihvatila da obnašam dužnost potpredsjednice Udruženja, samo zbog činjenice da je predsjednik Udruženja bio g. Tomislav Žuljević i smatrala sam da mi kao tim možemo stvari pomjeriti sa mrtve tačke. Međutim, kako nije došlo do napretka u procesu transplantacija u BiH, gospodin Žuljević je odlučio povući se sa svoje dužnosti. Samim tim i ja sam to učinila, jer kad takav čovjek sa toliko truda, energije, dajući sebe maksimalno, nije uspio natjerati odgovorne u državi da urade nešto po ovom pitanju, smatram da onda niko neće uspjeti u tome.

Ovim putem vas obavještavam da ja iz emotivnih razloga ne mogu izaći iz ove problematike, osim ukloniti se sa svih nivoa i svih rukovodećih pozicija u Udruženju. Naravno da ću kao pacijent uvijek biti na raspolaganju i uvijek govoriti o svom primjeru uspješno obavljene transplantacije jetre u BiH, a sve u cilju poboljšanja i unaprjeđenja ovog procesa.

Bez obzira na sve uspjehe i neuspjehe, želim da znate da mi je bilo zadovoljstvo imati vas uz sebe i raditi sa svima vama.

Naročito ovim putem želim izraziti zahvalnost našem Tomislavu za sve što je radio, za svo zalaganje i angažman. Žao mi je da oni koji su morali nisu prepoznali trud i rad ovog velikog

čovjeka, humaniste, punog empatije i dobročinstva.

Hvala i Ameli, ali i Muhamedu koji nam je bio svima desna ruka i bez čijih savjeta sigurno ne bi mogli ništa napraviti.

Sretan vam rad Skupštine. Nadam se da se Udruženje neće ugasiti i da će nastaviti pomagati našim pacijentima.

Ostajte mi zdravo!”

Tuzla, 22.5.2023.godine

Eldina Softić