Šta će biti s udruženjem koje godinama vodi bitke za spas života

Zbog nemara vlasti gasi se Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH
23. travnja 2023.
Nakon ostavke predsjednika UDiTB F BiH, Tomislava Žuljevića, ostavke su podijele i obadvije dopredsjednice, Amela Šiljević i Eldina Softić.
22. svibnja 2023.
Prikaži sve

Šta će biti s udruženjem koje godinama vodi bitke za spas života

“Tomislav Žuljević smatra da smo kao Udruga upotrijebili i iscrpili sve resurse, alate i mogućnosti koje smo imali na raspolaganju da nešto promijenimo na bolje, kada su u pitanju transplantacije i poboljšanje uvjeta za liječenje u dijaliznim centrima, ali sluha za to, kod institucija i ustanova, jednostavno nema”, naveli su.

Navode da je tog mišljenja i većina članova UO UDiTB FBiH koji su svojim zalaganjem i radom dali veliki doprinos u promociji donorstva, promjeni stanja u dijaliznim centrima na bolje, kao i radu na promociji donorstva i transplantacije.

“Nažalost, prodali smo se strancima za sitan šićar! To je jedna jako opasna situacija, koja će dugoročno gledano, uništiti transplantaciju u našoj zemlji, ali će uništiti i zdravstvo općenito jer je transplantacijska medicina grana medicine koja razvija ostale grane. Naša pokoljenja će nas proklinjati što se, ne danas nego jučer, nismo probudili, okrenuli se sebi i radili presađivanje organa tu u našoj zemlji, a ne negdje u inozemstvu”, navode.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-ce-biti-s-udruzenjem-koje-godinama-vodi-bitke-za-spas-zivota-tesko-je-gledati-nemocne-ljude/230425053?fbclid=IwAR0UmnujVihUSJZTZTG_sLSJugndbLMjsyZeCnE_fY0OfgseL82oHIdqfYY