Info sesija u Tuzli-Kampanja Za Život Pričaj Podrži Podijeli

Info sesija u Sarajevu u sklopu kampanje Za Život Pričaj Podrži Podijeli
15. svibnja 2019.
Za Život pričaj podrži podijeli-Info sesija Mostar
22. svibnja 2019.
Prikaži sve

Info sesija u Tuzli-Kampanja Za Život Pričaj Podrži Podijeli

Odlična prilika za sve koji imaju pitanja o transplantaciji da dođu i da ih postave!]

Potpredsjednica Udruženja dijaliznih i transplantiranih bolesnika FBiH Eldina Softić i stručni savjetnik za odnose s javnošću u Federalnom ministarstvu zdravstva Zlatan Persic u ponedjeljak 21. maja održali su info-sesije na kojima su za studentice i studente Medicinskog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli upoznali s Kampanjom “Za život – pričaj, podrži, podijeli”.

Kao i nakon nedavno održane info-sesije u Sarajevu, i studentice i studenti Univerziteta u Tuzli pokazali su veliki interes za Kampanju, a posebno temu koju Kampanja promovira te i na ovim info-sesijama nije nedostajalo pitanja vezanih za temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom.

“Ovakve sesije su izvrsna prilika da svi koji imaju pitanja dođu i postave ih, da poslušaju i saznaju nešto novo i da to u budućnosti prevagne u njihovoj odluci da li će da doniraju organ i potpišu donorsku karticu”, kaže Lejla Hisuć, studentica IV godine Medicinskog fakulteta u Tuzli.

Studentice i studenti pozvani su da se uključe u Kampanju snimanjem kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom, ali i boljim upoznavanjem s temom i širenjem pozitivne priče.

Zahvaljujemo se dekanesi Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli Jasmini Ćlebić-Tanović, dekanesi Medicinskog fakulteta u Tuzli dr. Selmiri Brkić, profesoru Šejnu Husejnefendiću s odsjeka za žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Tuzli, te Ljubici Tomić-Selimović, prodekanici za nastavu Filozofskog fakulteta u Tuzli na podršci u organizaciji Info-sesija.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža u BiH pokrenuli su kampanju „Za život – pričaj, podrži, podijeli“ čiji je cilj podizanje javne svijesti o značaju doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom.

U tom kontekstu objavljen je javni poziv svim punoljetnim osobama s prebivalištem u BiH za izradu i dostavu kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom čije detalje možete naći na linku: https://bit.ly/2PTVMJP

Pričajte, podržite, podijelite!