Za Život pričaj podrži podijeli-Info sesija Mostar

Info sesija u Tuzli-Kampanja Za Život Pričaj Podrži Podijeli
21. svibnja 2019.
“PRIČAJ, PODRŽI, PODIJELI” U ZAVIDOVIĆIMA
26. svibnja 2019.
Prikaži sve

Za Život pričaj podrži podijeli-Info sesija Mostar

 

 

 

 

 

”Priča o transplantaciji priča je o ljubavi i životu”]

Predsjednik Udruženja dijaliznih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević i stručni savjetnik za odnose s javnošću u Federalnom ministarstvu zdravstva Zlatan Persic u srijedu 22. maja/svibnja održali su info-sesije na kojima su studentice i studente Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru upoznali s Kampanjom “Za život – pričaj, podrži, podijeli”.

“Priča o doniranju priča je o ljubavi, priča o životu. Meni je bubreg donirao moj sestrić, i zahvaljujući njemu ja sam danas živ”, kazao je Tomislav Žuljević govoreći o važnosti doniranja organa te upozorio na činjenicu da mnogi pacijenti nažalost ne dočekaju transplantaciju.

“Moj rođak umro je čekajući transplantaciju, niko od nas bliže rodbine nije mu mogao donirati organ”, bilo je jedno od iskustava koja su iz publike podijeljena tokom info-sesija, a prisutni su pokazali i interes za samo učešće na Kampanji kroz snimanjem kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom, ali i boljim upoznavanjem s temom i širenjem pozitivne priče.

“Film trajanja do jedne minute možete snimiti svojim mobitelom, ili kamerom. Jednostavno je, samo vam treba nešto mašte i kreativnosti da ispričate priču, što vi svakako imate i znate”, poručio je Zlatan Peršić.

“Smatram da je ovo vrlo korisna i važna kampanja, i pozivam vas da se svi prikljulite, snimite i pošaljete film, jer ova priča to zavrjeđuje”, poručila je studenticama i studentima nakon info-sesije dr.sc. Semina Ajvaz, šefica Odsjeka komunikologije Fakulteta humanističkih nauka.

Info-sesiji na Filozofskom fakultetu prisustvovala je i prof. dr. sc. Monika Tomić s Medicinskog fakulteta koja je kazala kako već postoji interes kod studenata u Mostaru te da se grupa njih već obratila Sveučilišnoj klinici za ustupanje prostora za snimanje.

Nakon obje info-sesije zainteresirane studentice i studenti imali su priliku potpisati donorske kartice.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža u BiH pokrenuli su kampanju „Za život – pričaj, podrži, podijeli“ čiji je cilj podizanje javne svijesti o značaju doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom.

U tom kontekstu objavljen je javni poziv svim punoljetnim osobama s prebivalištem u BiH za izradu i dostavu kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom čije detalje možete naći na linku: https://bit.ly/2PTVMJP

Pričajte, podržite, podijelite!

#ZaZivot #PricajPodrziPodijeli