Info sesija u Sarajevu u sklopu kampanje Za Život Pričaj Podrži Podijeli

Počela kampanja Za Život Pričaj Podrži Podijeli
8. svibnja 2019.
Info sesija u Tuzli-Kampanja Za Život Pričaj Podrži Podijeli
21. svibnja 2019.
Prikaži sve

Info sesija u Sarajevu u sklopu kampanje Za Život Pričaj Podrži Podijeli

Studentice i studenti pokazali veliki interes za Kampanju “Za život – pričaj, podrži, podijeli”]

Predsjednica Udruženja dijaliznih i transplantiranih bolesnika Kantona Sarajevo Amela Šiljević i stručni savjetnik za odnose s javnošću u Federalnom ministarstvu zdravstva Zlatan Persic u utorak 14. maja su posjetili Fakultet političkih nauka u Sarajevu gdje su na prigodnoj info-sesiji studentice i studente prve godine mastera na Odsjeku za socijalni rad te asistenticu Anidu Dudić upoznali s Kampanjom “Za život – pričaj, podrži, podijeli”.

Pozvali su studentice i studente da se uključe u Kampanju snimanjem kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom, ali i boljim upoznavanjem s temom i širenjem pozitivne priče. Studentice i studenti su pokazali veliki interes za Kampanju ali i samu temu na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom te su nakon uvodnog izlaganja bili prepuni pitanja Ameli i Zlatanu.

Postoji interes za info-sesije i na drugim odsjecima FPN, a tokom Kampanje planiran je obliazak i drugih fakulteta širom FBiH.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža u BiH pokrenuli su kampanju „Za život – pričaj, podrži, podijeli“ čiji je cilj podizanje javne svijesti o značaju doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom.
U tom kontekstu objavljen je javni poziv svim punoljetnim osobama s prebivalištem u BiH za izradu i dostavu kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom čije detalje možete naći na linku: https://bit.ly/2PTVMJP

Pričajte, podržite, podijelite!

#ZaZivot #PricajPodrziPodijeli