Uručene zahvalnice dr.Ameli Kuskunović

Veliki uspjeh naše Udruge i Donorske mreze u BiH- Eldina i Narhela – “SUPER ŽENE”
20. lipnja 2021.
Banja Luka: Promocija Knjige “Donor i multivisceralna eksplantacija organa”
24. lipnja 2021.
Prikaži sve

Uručene zahvalnice dr.Ameli Kuskunović

Dodijeljene zahvalnice federalnog i kantonalnog Udruženja dijaliznih i transplantiranih pacijenata Dr. Ameli Kuskunović za uvrštavanje dijaliznih i transplantiranih pacijenata na prioritetnu listu za vakcinaciju.
Jučer je u prostorijama Udruženja dijaliznih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo
uručena zahvalnica doktorici Ameli Kuskunović za uvrštavanje dijaliznih i transplantiranih
pacijenata F BiH, na prioritetnu listu za vakcinisanje.
Dr. Amela Kuskunović, specijalista radiologije, zaposlena na KUCS, je u funkciji člana Parlamenta Federacija Bosne i Hercegovine ispred Naše Stranke, podnijela inicijativu da se dijalizni i transplantirani pacijenti hitno uvrste na prioritetnu listu za vakcinisanje. Inicijativa je usvojena velikom većinom glasova i na osnovu te humane i plemenite parlamentarne aktivnosti Dr. Kuskunović, dijalizni i transplantirani pacijenti F BiH, inače 100%
invalidi i koji po svim medicinskim parametrima WHO/ SZO spadaju u među najugroženije i najranjivije grupe pacijenata, su dobili priliku da se vakcinišu i na taj način izbjegnu najgori mogući scenarij.
U proteklom periodu, od početka Pandemije, izgubili smo dosta naših prijatelja usljed komplikacija od infekcije virusom Covid-19.

Zahvalnice je uručila Amela Šiljević, podpredsjednica UDITBFBIH i predsjednica UDIT KS.
Amela Šiljević je uz riječi zahvalnosti Dr. Kuskunović izrazila nadu da će ovo biti primjer pozitivne prakse i za druge zastupnike na svim nivoima vlasti i da će povjerenje glasača koje su dobili, iskoristiti za pomoć najranjivijim kategorijama društva, u koje svakako spadaju teško oboljeli građani naše društvene zajednice.
Dr. Kuskunović, inače poznata kao parlamentarka sa najvećim brojem inicijativa za pomoć teško bolesnim i hroničnim pacijentima istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što je ova inicijativa dobila
svoj konačan epilog i da su se dijalizni i transplantirani pacijenti uspješno vakcinisali, ali je istakla da je ovo najmanje što je ona lično mogla učiniti za ovu osjetljivu kategoriju pacijenata i da će u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti nastaviti sa aktivnostima da kroz parlamentarni rad zajedno sa svojim kolegama pomogne onima koja je pomoć najpotrebnija.