Banja Luka: Promocija Knjige “Donor i multivisceralna eksplantacija organa”

Uručene zahvalnice dr.Ameli Kuskunović
23. lipnja 2021.
Javna tribina u Ključu
9. srpnja 2021.
Prikaži sve

Banja Luka: Promocija Knjige “Donor i multivisceralna eksplantacija organa”

Jučer popodne na Medicinskom fakultetu u Banja Luci nastavljena je promocija knjige prof.dr. Zijaha Rifatbefovića
“Donor i multivisceralna eksplantacija organa”.
Izvrstan domaćin ovog svojevrsnog kulturno-zdravstvenog događaja, bio je dekan ovog fakulteta prof.dr. Ranko Škrbić kojemu dugujemo veliku zahvalu za odličnu organizaciju.
Sve je bilo besprijekorno organizirano a amfitetar Medicinskog fakulteta bio je jako, jako dobro popunjen.
Promociju je otvorio domaćin, prof.Škrbić pozdravljajući goste i nazočne a nakon toga su se video linkom skupu obratili prof. Milbaher iz Beča te liječnici iz KB Merkur Zagreb i Kliničkog centra LJubljana. Nakon obraćanja predsjednika UDiTBFBiH , prisutnima smo prikazali kratki dokumentarni film “ŽIVOT POSLIJE” koji govori o ljudskim veličinama, hrabrim i humanim ljudima, obitelji Vidović koja je nakon tragičnog gubitka člana porodice, darovala njegove organa kako bi drugih 4-5 života bilo spašeno. Kao Udruga za ovu obitelj smo pripremili PRIZNANJE koje smo predali g.Todor Budić koji je jedan od primatelja bubrega, a on će isto predati obitelji Vidović.
Na promociji je govorio i dr.Mustafa Avdagić direktor opće bolnice u Sanskom Mostu, te na kraju i sam autor knjige koji je govorio o samoj knjizi njenom nastajanju ali i trenutnoj situaciji sa TX u BiH koja je blago rečeno katastrofalna.
Na ovu promociju je stigao i veliki broj Sanjana na čemu im se od srca zahvaljujemo.
Još jednom  Banja Luka -HVALA