U Travniku održana promocija knjige “Donor I multivisceralna eksplantacija organa”

U FBiH prijatelj prijatelju još ne može donirati organ, zašto je to tako?
4. prosinca 2022.
Zakon koji ne pomaže pacijentima – darivatelji organa mogu biti samo srodnici
9. prosinca 2022.
Prikaži sve

U Travniku održana promocija knjige “Donor I multivisceralna eksplantacija organa”

U srijedu navečer je u dvorani Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Travniku održana promocija knjige ”Donor I multivisceralna eksplantacija organa” prof.dr. Zijaha Rifatbegovića, vrsnog abdominalnig kirurga iz UKC Tuzla.

Nakon Tuzle, Zenice, Banja Luke, Mostara, Bijeljine I Sarajeva knjiga je uspješno promovirana iu Travniku.
Pored glavnog promotora, autora ove knjige, promotori su bili I dr. Adnan Šatrović direktor JU Bolnica Travnik, dr. Mario Gučanin Gazibarić kirurg u bolnici “fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj i predsjednik Udruge kirurga u F BiH, te Tomislav Žuljević predsjednik Udruge/Udruženja dijaliziranih I transplantiranih bolesnika F BiH. Promocijom je uspješno moderirala Eldina Softić, pacijentica sa transplantiranom jetrom.
U sklopu promocije, u glazbenom dijelu, sa dvije točke, nastupili su učenice Osnovne muzičke škole Travnik
Govoreći o knjizi I općenito o transplantaciji u BiH i njenoj budućnosti prof. Rifadbegović je naglasio kako mi U BiH možemo raditi transplantacije, no problem je zdravstvnea politika I sistem koji mi zapravo nemamo, I to je jedna od razloga za mali broj transplantacija.
Svi smo iskazali svoj optimizam u pogledu budućnosti transplantacijske medicine u našoj zemlji a da bi se to dogodilo potrebno je da se dese neke političke I kadrovske promjene.
Na kraju tribine, predstavnici UDiTB F BiH predali su posebnu zahvalnicu, prof.dr.Zijahu Rifatbegoviću za njegov predani rad, humanost i odličnu suradnju sa našom Udrugom kojoj je poklonio kompletan prihod od prodaje knjige.
Promocija je završena uz osvježavajuće napitke I kratko druženje u holu Sveučilišne dvorane.