Tribina Tomislav Grad : “Darivanje organa Novi život na dar”

26. listopada 2017.
Intervju dr.Rizvanović i dr.Hantalašević
5. studenoga 2017.
Prikaži sve

Tribina Tomislav Grad : “Darivanje organa Novi život na dar”

#Tomislavgrad pokazao da ima veliko srce!!!
Večeras u18.00 sati u dvorani Hercegbosanske županije,kako je i najavljeno u organizaciji #uditbfbih i Donorsk mreže u BiH, održana Javna tribina Darivanja organa- Novi život na dar.
Tribinu smo dogovorili sa g.Katarinom Madunić koju nismo poznavali ali FB čini čuda.
Izuzetno kvalitetna priprema,prije svega u medijskom smislu doprinijela je da dvorana bude ispunjena do posljednjeg mjesta.
To nas je jako prijatno iznenadilo pa smo u naša predavnja unijeli još vise emocije i žara. Tribini su se odazvali i predstavanici vjerskih zajednica koji su se kratko obratili skupu obrazlažući stavove katoličke crkve i islamske zajednice koji su afirmativni kad je u pitanju #darivanjeorgana.
Ipak najveću pozornost privuklo je predavanje dr:Nermine Rizvanović koja je govorila o moždanoj smrti i na koji način se ona utvrđuje. Dokumentarne filmove koje smo prikazali u toku tribine ostavile su sve prisutne bez daha i u čudu.
Vrhunac i veliko iznenađenje je uslijedilo nakon tribine gdje je više od pola nazočnih u dvorani pristupilo potpisivanju #donorskakratica
Imali smo sreču da nam se u zadnji čas na putu za Tomislavgrad priključila prof. Marijana Lovrinović Furundžija (TX bubreg) članica UO #uditsbkksbkoja je jako puno pomogla kod asistencije na tribini a posebno kod potpisvanja donorskih kartica kada se u tom poslu pridružila dr.Nermini.
Sve u svemu ovoje bila jedna od najbolje organiziranih tribina a benefit od našeg zajedničkog rada i truda je 50 potpisanih donorski kartica šo je jako veliki broj za jedan mali grad sa velikim srcem #Tmislavgrad
Hvala: Katarini,dr.Nermini prof.Marijani, Mariji Spajic koja je radilapuno na promidžbi tribne i hvala vjerskim služebenicima koji su na kraju i potpisali donrske kartice.Zahvajujemo ljudima koji su nam besplatno ustupili dvoranu.
Već smo u pregovorima da ova priča ide dalje po Hercegovačkim i drugim gradovima ali o tom potom…#dobarosjecaj #BudiDonor #transplantacija#darivanjergana #DMBIH