Parlament F BiH Javna rasprava o ZAKONU

DONORSKA MREŽA BiH –REVITALIZACIJA!!!
10. travnja 2017.
8.Međunarodni susreti DiT “Vitez 2017”
22. svibnja 2017.
Prikaži sve

Parlament F BiH Javna rasprava o ZAKONU

Danas je u Parlamentu F BiH održna glavna Javna rasprava o Izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja ljudi.

Izmjene Zakona su tumačili predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva a učešće u diskusiji su uzeli profesori doktori iz UKC Tuzla(prof,Enisa Mešić i prof,Emir Hođić) te dr,Nermina Rizvnović iz KB Zenica, predstavnici islamsje zajednice i poneki zastupnik u Parlamentu F BiH. Naime na ovu jako važnu raspravu, odaziv parlamentaraca je bio skoro pa nikakav jer su se mogli izbrojati na prste jedne ruke, Svim zastupnicima koji su bili danas u Parlamentui i koji su diskutovali na ovu temu posebno hvala. Međutim više je nego očigledno da ovaj Zakon neće doboti podršku u Patrlamentu samo iz jednog jedinog razloga a to je NEINFORMITRANOST zastupnika koji u stvari nerazumiju bit Zakona. I sam sam sudjelovao u raspravi javljajući se nekoliko puta za riječ i pokušavajuči pojasniti prisutnima kako trpe bolesnici na hemodijalizi ali i ostali kojima je transplantacija jedini spas, te koje benefite ovaj Zakon donosi.
Posebno se zahvaljujemo profesorima iz Tuzle i dr,Nermini koji su zdušno i argumentirano branili ove Izmjene i dopune Zakona.
I da zaključim, kako stvari stoje bez MIRNIH PROTESTA ispred Parlamenta neće biti ništa od usvajanja Zakona.
Zato drage kolege MOLIMO VAS da POJAČATE pripreme za MIRNE PROSVJEDE!