Vlada F BiH -Protokol o suradnji sa RH

Europski dan darivanja organa u Sarajevu
3. prosinca 2017.
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara se sastao s predstavnicima UDiTB F BiH
12. prosinca 2017.
Prikaži sve

Vlada F BiH -Protokol o suradnji sa RH

PROTOKOL O SARADNJI U OBLASTI TRANSPLANTACIJSKE MEDICINE
Vlada FBiH je prihvatila Prijedlog protokola o saradnji u oblasti transplantacijske medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva i za njegovo potpisivanje ovlastila federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića.
Kako je obrazloženo, Prijedlog protokola sačinjen je s ciljem daljeg razvoja transplantacijske medicine u Federaciji BiH, odnosno osiguranja dostupnosti usluga transplantacijskih zahvata državljanima Federacije BiH kojima je indicirana transplantacija jetre i srca u zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj, a u okviru Eurotransplant International Foundation, preko jednog od izabranih transplantacijskih centara Republike Hrvatske.
Ovim dokumentom obuhvaćeni su oblici tehničke pomoći, kao i obaveze potpisnica Protokola. Potpisivanjem Protokola državljanima Federacije BiH će biti omogućena dostupnost metodama liječenja transplantacijom solidnih organa, i to jetre i srca, posebno ranjivoj grupi pacijenata (djeca visokurgentni primaoci) iz FBiH