U organizaciji UDiT SBK/KSB održana utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Kolege iz UG ILHBB ZDK danas na sastanku u ministrastvu zdravstva ZE-DO kantona
6. svibnja 2021.
Simpoziju “Živjeti dobor sa bubrežnom bolešću”
22. svibnja 2021.
Prikaži sve

U organizaciji UDiT SBK/KSB održana utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega” održana je danas, u nedjelju, 16. svibnja, u organizaciji Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika KSB.

Start utrke bio je danas u 13 sati, kod Gradskog trga, gdje je bio i cilj. Dužina staze bila je 5 000 metara, a mjerenje vremena vršilo se elektronski. Za plasman trkača kao relevantno vrijeme koristilo se Gun start vrijeme, a svaki trkač je dobio i svoje čip vrijeme.Prvo mjesto u konkurenciji muškaraca uvjerljivo je osvojio Nikola Čuić iz Viteza, drugoplasirani je bio Dario Lovrinović iz Novog Travnika, dok je treće mjesto osvojio Filip Bilić iz Fojnice.

U ženskoj konkurenciji prvoplasirana je bila Marijana Miličević, drugo mjesto osvojila je Erika Grabovac, a treće mjesto pripalo je Danijeli Begić.

Organizatori su za sve natjecatelje osigurali okrjepu u vidu vode i voća, te nagrade – za tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji osigurane su robne nagrade u vidu poklon bona u trgovini GMS.

Iako se Svjetski dan bubrega obilježava drugog četvrtka u mjesecu ožujku, epidemiološke mjere i pogoršana situacija vezano za pandemiju koronavirusa nisu dopustile da se utrka održi tada. Svi događaji, pa tako u utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega” posvećeni su prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti, ali i načinima liječenja. U svijetu je više od 850 milijuna ljudi koji imaju ovu vrstu bolesti, a statistike kažu da je svaka 10-a osoba u svijetu potencijalni bubrežni bolesnik.

Generalni sponzor utrke bila je Viteška tvrtka cm cosmetic market.

https://federalna.ba/vitez-trcao-za-svjetski-dan-bubrega-ckttk?fbclid=IwAR13tVCKeLqyKRfAnwbKV-LZN9e3H7yMHxdqLX8Hou7ieonT3z_L8s8sfwk