Sudjelovanje na Generalnoj skupštini ETDSF – Vantaa-Helsinki Finska od 16-18.10.2015.

Održan sastanak u FMZ povodom Europskog dana darivanja organa
7. listopada 2015.
Obilježavanje Europskog dana darivanja organa i transplantacija 24.10.2015
29. listopada 2015.
Prikaži sve

Sudjelovanje na Generalnoj skupštini ETDSF – Vantaa-Helsinki Finska od 16-18.10.2015.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su,  u Vantai-Helsinkija (Finska), sudjelovali na Generalnoj skupštini Europske sportske asocijacije transplantiranih i dijaliziranaih-ETDSF. Na generalnoj skupštini smo, kao i druge države, imali pravo i obavezu da predstavimo aktivnosti udruga iz BiH u sportskom, socijalnom i zdravstvenom aspektu.

Za to predstavljanje svi su imali po 3 minuta. Obzirom da smo mi nova članica ove asocijacije, naša prezentacija je bila nešto duža i slobodno možemo reći jedna od uspješnijih na skupštini. Dobili smo velike pohvale za naš rad od predsjednice ETDSF g. Judit Berente (Mađarska) i glavnog tajnika Colina Whita (Irska) te člana UO Brane Tome iz Slovenije i ostalih koji su pratili naš rad. Nama preostaje da se spremamo za Europske sportske igre transplantiranih i dijaliziranih “VANTAA 2016” koje će biti održano od 10.07. do 17.07.2016. i da nastavimo započete aktivnost udruge po planu i programu.

Nadamo se da će ovo potaknuti transplantirane kao i ljude na hemodijalizi da se pokrenu i započnu sa laganim treninzima i vježbama kako bi kao takmičari u sportu koji odaberu bili što uspješniji.