Sastanci u Sarajevu Predsjedništvo F BiH Ministarstvo zdravstva F BiH

Nakon 140 dana urađena transplantacija u KCUS
11. svibnja 2022.
Megafon.ba | Žuljević: Bojimo se da neko šuruje s turskim klinikama, jer zašto nema transplantacija i ako postoje i novci i donori?
25. svibnja 2022.
Prikaži sve

Sastanci u Sarajevu Predsjedništvo F BiH Ministarstvo zdravstva F BiH

Prvo sastanak sa potpredsjednikom Federacije BiH g. Milan Dunović na kojem smo g.Dunovića upoznali sa problemima dijaliznih pacijenta kao i problem nerada #transplantacija u F BiH. Tražili smo pokretanje određenih inicijativa parlamentarnih zastupnika kako bi se napokon pokrenuo transplantacijski proces. Iskoristili smo upoznati potpredsjednika F BiH o našim namjerama da nekoliko članova Udruge sudjeluju ne Europskim sportskim igrama u Oxfordu kao reprezentacija 🇧🇦. G. Dunović nas je saslušao i sa puno empatije i razumijevanja obećao pomoći onoliko koliko bude mogućnosti.
Odmah po završetku ovog sastanka uslijedio je sastanak u Federalniom ministarstvu zdravstva zajedno sa predstavnicima Donorska mreža BiH . Također smo iskoristili priliku da upozorimo ministarstvo da je u zadnjih 150 dana urađena samo 1 (jedna TX) i da očekujemo njihov angažman po ovom pitanju. Ipak glavna tema sastanka je bila priprema velike konferencije u Sarajevu, o transplantaciji organa koja se planira u skoroj budućnosti. Dogovoreno je da Federalno ministarstvo zdravstva bude suorganizator ovog vrlo važnog događaja za sve nas u BiH.