Sastanak u Federalnom ministarstvu zdravstva u Sarajevu

Dno dna!!! Gdje je nestao čovjek, etika i humanost? Zanima nas dali se čeka mišljenjkantona kada se radi o POVEĆANJU ZASTUPNIČKIH PLAĆA? Čisto sumnjam!
28. kolovoza 2017.
Obilježen EDDO U Vitezu zajedno sa UDiTP KS i DM U BiH
9. rujna 2017.
Prikaži sve

Sastanak u Federalnom ministarstvu zdravstva u Sarajevu

Na današnjem sastanku održanom u Federalnom ministarstvu zdravstva na kojem su prisustvovali predstavnici ministarstva sa jedne strane i predstavnici UDiTB F BiH (Amela, Muhamed, Tomislav) sa druge strane razgovaralo se o problemima oko Izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja i o ne izjašnjavanju pojedinih kantona koji su zakočili procese oko Zakona.
Na dnevnom redu je bila i tema o dijaliznim centrima u kojima je situacija katastrofalna, posebno kada je riječ o zastarjelosti aparata.
Spomenuli smo i liste čekanja i obrade pacijenata i odgovornosti transplantacijskih koordinatora, ljekove, transplantacije u KCU Sarajevo itd.itd.
Nadamo se da će ovaj naš današnji razgovor doprinijeti bržem rješavanju problema u dijaliznim centrima a posebno ubrzati procedure oko donošenja izmjena i dopuna Zakona o transplantaciji!