Izdvojimo 2,5 milijuna maraka za transplantacije u F BiH
24. rujna 2019.
Cijena 1 godine dijalize za 1 pacijenta=Cijeni jedne transplantacije
27. rujna 2019.
Prikaži sve

PROTESTI I ISKLJUČENJA!!!

Danas je u #ZENICA ODRŽAN SASATANak UO UDiTB F BiH u proširenom sastavu, na kojem je donesena ODLUKA o ponovnom izlasku na proteste i isključenja sa dijalize.

Uskoro će biti 2 godine od usvajanja Izmjena i dopuna Zakona o transpalantaciji organa i tkiva u svrhu lječenja koji nije promijenio ama baš ništa!?
Naprotiv, transplantacije se u F BiH sve manje rade i svjesno se opstruira ovakav način liječenja kako bi se favorizirale transplantacije u inozemstvu.
Tome se mora stati ukraj!
Uvjeti na dijlizama u F BiH, u večini, jako teški, gotovo katastrofalni, nema adekvatne zdravstvene njege (lijekovi, tehničari, ljekari) a neki dijalizni aparati imaju više godina nego oni koji bi trebali brinuti o njihovoj zamjeni.?
Nakupilo se toga..baš…razočarenje, ljutnaj, pa onda iz toga proizilazi prkos i hrabrost…
Zadnjih devet mjeseci upozoravamo nadležene, od Predsjednika zastupničkog doma P FBiH,predsejdsnika Doma naroda P F BiH, premijera Vlade F BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, Direktore/Menadžere kliničkih centara Tuzal, Sarajevo, Mostar..pa sve do koordinatora za transplantaciju, SVI SU DOBILI PISMO UPOZORENJA, ali adekvatne reakcije nije bilo i to se vidi po ovogodišnjim rezultatima. TRANSPLANTACIJA U 2019 IMAMO 7 (sedam).(najmanje u zadnjih 6 godina)!!!
2000 pacijenta na dijalizi, 700 može biti transplantirano a transplantirali 7. S R A M O T A…
MOLIMO SVE članove naših kantonalnih udruga, sve pacijente na dijalizi, transplantirane, donore, članove obitelji, prijatelje, predstavnike srodnih udruga, građane nezadovoljne zdravstvom u F BiH da nam se prikljuće na MIRNIM PROTESTIMA koje će se završiti ONDA KADA NAŠI ZAHTJEVI BUDU ISPUNJENI. Dakle mogu trajati 3 sata, 3 dana ili 3 mjeseca, 3 godine..ali nećemo odustati od našeg PRAVA NA ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA/PACIJENTA.

Detaljnije o svemu u nardnih dan dva.

#JERNASSETICE #protesti #iskljucenje #dijaliza #transplantacija