Promocija knjige prof.dr. Zijaha Rifatbegovića

Održana Izvještajna Skupština Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BIH.
24. svibnja 2021.
Promovirana knjiga prof.dr. Zijaha Rifatbegovića “Donor i Multivisceralna eksplantacija organa”
10. lipnja 2021.
Prikaži sve

Promocija knjige prof.dr. Zijaha Rifatbegovića

Sinoć u Tuzli u prepunom ateljeu Ismeta Mujezinovića promovirana je knjiga “Donor i Multivisceralna eksplantacija organa”.
Naša Udruga je dio ove priče u pravom smislu riječi, jer smo uključeni u organizaciju promocije, a kao što smo ranije pisali, kompletan prihod od prodaje knjiga, prof.Rifatbegović darovat će nama kao Udruženju.
Organizacija promocije u Tuzli bila je na vrhunskoj razini.
Ovaj jedinstveni kulturno-zdravstveni događaj svojim dolaskom uveličali su premijer i ministar zdravstva TK. Na ovaj događaj stigao je i veliki broj zdravstvenih radnika iz #UKCTuzla te obitelji prijatelji profesora Zijaha. Program promocije je vodila dopredsjednica UDiTB F BiH Eldina Softić (transplantirana jetra). O samoj knjizi te životu i radu prof Rifatbegovića, nadahnuto je govorio prof.dr. Senaid Trnačević. Autor knjige je, nakon svog govora, dobio je veliki pljesak i ovacije nazočnih na promociji.
Kao predsjednik #UDiTBFBiH zahvalio sam profesoru na njegovom humanom djelu spram naše Udruge, ali sam iskoristio priliku i medijima prije i za vrijeme promocije ukazati na NE RAD TRANSPLANTACIJA u zadnjih 15 mjeseci i izrazio nadu, da će ova knjiga vratiti fokus na priču o transplantciji u BiH i ne samo priču nego i sama djela. Dakle, potrebno je pod HITNO pokrenuti transplantacijski program u BiH.
Najemotivniji trenutak je bio kada je Eldina pozvala sve transplantirane ( 4 jetre i 2 bubrega)koji su došli na promociju da iziđu ispred publike. Nakon što smo stali ispred prepunog auditorija, dvoranom se prolomio ogroman pljesak.
Na početku i na kraju ove predivne večeri, svojim glazbenim nastupom počastio nas je Edmir Begović, učenik srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” u klasi prof.Elvisa Sivčevića.
Sve u svemu, noć za pamćenje i nova nada za pacijente da ćemo uskoro dočekati novi početak transplantacijskoj programa u BiH