Priznanje za rad naših udruga u F BiH
20. rujna 2017.
U Zenici obilježen EDDO
16. listopada 2017.
Prikaži sve

Poziv-Isključenje sa dijalize!

ISKLJUČENJE SA HEMODIJALIZE!!!

POZIVAMO SVE PACIJENTE DA SE JAVE SVOJIM PREDSJEDNICIMA KANTONALNIH ILI GRADSKIH UDRUGA KAKO BI DOGOVORILI ZAJEDNIČKO ISKLJUČENJE SA DIJALIZE!!!
Molili, tražili, preklinjali, protestirali i ….NIŠTA!
Takav je , NA ŽALOST, odnos vlasti i onih koji sjede u udobnim foteljama i kojima smo mi “zadnja rupa na sviralu”.
Eto zbog izbora koji su tek za godinu dana gospoda neće da mrdne prstom da bi se #zakon o izmjenama i dopunama zakona o transplantaciji uputio u parlament i isti usvojio (da nedaj Bože nebi izgubili neki glas), kako bi se napokon počeli SPAŠAVATI ŽIVOTI bolesnika koji godinama i godinama leže uz aparate za hemodijalizu ili živote onima kojima je#transplantacija JEDINA ŠANSA DA PREŽIVE (srce, jetra,pluća, gušteraća itd) inače je neminovna SMRT.
Kao što rekoh #izbori su za godinu dana pa gledajte kako ćete potrošiti VAŠ GLAS.
Ova priča traje od 2013. od kada je Udruženje iz ZE-DO kantona pokrenulo inicijativu o izmjeni i dopuni zakona o transplantaciji.
Znači 4 pune godine ili 1460 dana nije bilo dovoljno Federalnom ministarstvu zdravstva, Vladi F BiH, Vladama kantona, Parlamentu F BiH uključujući oba Doma te raznim komisijama povjerenstvima i uredima da donesu #ZAKON za spas čovjeka za spas bolesnika od sigurne SMRTI.
Dijaliza je ipak unosan biznis i neka je sramota svakog čovjeka koji se BOGATI preko bolesnih koji čekaju na transplantaciju i umrlih koji je nikada nisu dočekali.
SRAMOTA ZA OVU DRŽAVU puno “DOBRIH LJUDI”
O svemu ćemo obavijestiti i Vijeće Europe i Europski Parlament preko naših kolega u Sloveniji i Hrvatskoj ali i direktno!