KCUS JOŠ NE RADI TRANSPLANTACIJE A KAD ĆE NE ZNA SE!!!

Intervju u Oslobođenju
9. srpnja 2019.
Prepiske sa KCUS
20. kolovoza 2019.
Prikaži sve

KCUS JOŠ NE RADI TRANSPLANTACIJE A KAD ĆE NE ZNA SE!!!

Sve pohvale za nabavku novih aparata za hemodijalizu ali priča u ovom članku kako je Donorska mreža u BiH kriva što nema transplantacija je istovremeno i žalosna i smješna.
Donorska mreža u BiH je ne vladina organizacija u kojoj djeluju profesori, liječnici i pacijenti i koja nema nikakvu POTPORU DRŽAVE kada su u pitanju akcije i projekti ove organizacije. (DONORSKA MREŽA NE RADI TRANSPLANTACIJE TO RADE MEDICINSKI STRUČNJACI U BOLNICAMA!!!)
Radi se na čistom entuzijazmu i to se radi više od samih njihovih mogućnosti, što naravno možemo dokatzati u svakom tenutku.
Nesposobnost menadžmenta u KCUS i ne rad koordinatora , eksplantacijskih i transplantacijskih timova jedini su razlozi što KCUS nema transplantacija, pa možemo ovdje dodati i farmaceutske lobije koje ove korupirane medicinske stručnjake vrte oko malog prsta.
Koliko vidimo iz članka, pacijenti su zadovoljni uvjetima na dijalizi u Sarajevu i to je lijepo. Ali imati samo 48 pacijenta na Federalnoj listi čeklanja je jedan bjedan podatak. Jer od 338 onih koji se liječe dijaliznim tretnmanom, broj pacijenta na lističekanja trebao bi biti minimalno 120.
U narednim danima javno ćemo obajviti odgovore od KCUS kako oni vide transplantaciju u svom kliničkom centru.
Ti odgovori su jako neozbiljni, smješni i pomalo žalosni..

https://faktor.ba/vijest/kcus-nabavio-nove-aparate-za-hemodijalizu/47024?fbclid=IwAR0RdXVPj6CAaP57d0EZfB_fk1EYQ-yN3Mt6ISBWpRKzhc9PKWQ4JytQ1B0

#jernassetice #budidonor #transplantacija #darivanjeorgan #razgovarajmootome