[INFO SESIJE U ZENICI: kampanja “Za život – Pričaj, podrži, podijeli!”

“PRIČAJ, PODRŽI, PODIJELI” U ZAVIDOVIĆIMA
26. svibnja 2019.
Kampanja ZA ŽIVOT PRIČAJ PODRŽI PODIJELI
29. svibnja 2019.
Prikaži sve

[INFO SESIJE U ZENICI: kampanja “Za život – Pričaj, podrži, podijeli!”

,

Studentice i studenti pozvani da se uključe snimanjem kratkih filmova]

U saradnji sa Unijom studenata Univerziteta u Zenici u utorak 28. maja/svibnja studenticama i studentima je prezentirana Kampanja “Za život – pričaj, podrži, podijeli”.

Kao i nakon info sesija održanih u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, i studentice i studenti Univerziteta u Zenici pokazali su veliki interes za Kampanju, a posebno temu koju Kampanja promovira, te su mogli postaviti pitanja vezana za temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom.

O svemu su ih upoznali dr. Nermina Rizvanović iz Donorske mreže u BiH, te Muhamed Kadrić predsjednik Udruženja dijalizirasnih i transplantiranih pacijenata ZE-DO kantona i transplantirana pacijentica Emina Ahmić.

Studentice i studenti pozvani su da se uključe u Kampanju snimanjem kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom, ali i boljim upoznavanjem s temom i širenjem pozitivne priče.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža u BiH pokrenuli su kampanju „Za život – pričaj, podrži, podijeli“ čiji je cilj podizanje javne svijesti o značaju doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom.

U tom kontekstu objavljen je javni poziv svim punoljetnim osobama s prebivalištem u BiH za izradu i dostavu kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom čije detalje možete naći na linku: https://bit.ly/2PTVMJP

Pričajte, podržite, podijelite!

#ZaZivot #PricajPodrziPodijeli