Nastupi u medijima- TV N1 i TV TK
3. studenoga 2020.
Zakon o vozačkim dozvolama u BiH
11. prosinca 2020.
Prikaži sve

#BudiDonor #DarujNadu

U sklopu održavanja akcije promoviranja dobrovoljnog darivanja organa, #BudiDonor#DarujNadu , Udruženje dijaliznih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo (UDIT KS) UDITBFBIH I Donorska mreža u BIH je provela niz aktivnosti vezanih za ovu akciju, kako bi animirali što više potencijalnih donora organa.
Kao plod naših aktivnosti na obezbjeđivanju uslova za što uspješniju promociju ove krajnje humane poruke, udruzenje dijaliznih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo (UDIT KS) je ostavrila kontakt sa kompanijom “EUROPLAKAT” Sarajevo koja je iskazala svoju veliku senzibilnost za probleme sa kojim se svakodnevno susreću dijalizni pacijenti i članovi njihovih porodica provodeći veliki dio svojih života priključeni na aparate za hemodijalizu, nadajući se da će doći do transplantacije bubrega.
Kao izuzetno društveno odgovorna kompanija, EUROPLAKAT je donirao svoj reklamni prostor za 30 bilborda i 16 Citi Light-a na najatraktivnijim lokacijama u Kantonu Sarajevo, Zenici i Tuzli te na taj način konkretno podržali naše aktivnosti na osvještavanju javnosti u vezi značaja dobrovoljnog darivanja organa.
UDIT KS izražava svoju veliku zahvalnost kompaniji EUROPLAKAT na ovoj izuzetno vrijednoj i korisnoj donaciji i nada se da je ovo tek početak naše saradnje, a da će primjer kompanije EUROPLAKAT slijediti i drugi uspješni privredni subjekti u Kantonu Sarajevo.
Zahvaljujemo se i UDITBFBIH, Donorskoj mreži u BIH, CEE-MED na finansijskoj pomoći u pripremi i štampi materijala za bilborde i city lightove