Borba koja ne donosi nikakav rezultat pobjeda je onih koji ne razumiju patnje i položaj pacijenta na dijalizi!

Brojne aktivnosti UDiT SBK/KSB u povodu Svjetskog dana bubrega 2023- jedna od takvih
20. ožujka 2023.
Zbog nemara vlasti gasi se Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH
23. travnja 2023.
Prikaži sve

Borba koja ne donosi nikakav rezultat pobjeda je onih koji ne razumiju patnje i položaj pacijenta na dijalizi!

To više nema nikakvog smisla, ovo je razočaravajuće i deprimirajuće. Ovakvi i slični odgovori ne daju nam nikakvu nadu da će biti bolje. Sve je gore i gore, na žalost.

Pisali smo za lijekove (Renvela, B12 Rocaltrol i dr.) Pisali za lošu i nikakvu užinu na dijalizama koje su i dalje 4km, pisali o problemima pacijenta koji se sami voze na dijalizu a ne mogu naplatiti prijevoz itd.itd.

Odgovor koji smo dobili je, u najmanju ruku, površan, ne konkretan u stilu bit će ali Boga pitaj kada.

Zbog svega navedenog ali i zbog drugih razloga (kao što je mali broj transplantacija) i zbog mojih obiteljskih i zdravstvenih problema, moram vas obavijestiti da od danas 24.03. 2023. idem u povlačenje iz ove priče. Znam da se preko noći ne mogu povući ali je sigurno da će to biti u narednim mjesecima najdalje do kraja godine. Ja Tomislav Žuljević kao predsjednik ovog Udruženja, ništa napravio nisam i nema nikakvih pomaka na bolje u bilo kojem segmentu. A zajedno sa mojim kolegama iz UO , Muhamedom, Dinkom, Amelom, Nerminom, Davorom i Omerom pokušao sam sve.

Smatram da je zaista došlo vrijeme da ovu Udrugu preuzme neko ko će imati malo drugačije načine rješavanja naših problema i malo drugačiju filozofiju rada. Ja kao predsjednik to nisam uspio i red je da se lagano povučem. Kada tim ne igra dobro onda se mijenja trener tako je i ovdje.

Udruga #Uditbfbih nastavlja funkcionirati, ali moj angažman u narednom periodu će biti sve manji i manji do konačnog odlaska.