TV Nova BH -Emisija o transplantaciji

Potpora u radu kantonalnih Udruženja
30. listopada 2018.
Posušje-Javna tribina: Darivanje organa-Novi život na dar
8. studenoga 2018.
Prikaži sve

TV Nova BH -Emisija o transplantaciji

Sinoć se u emisiji #NovaTvBH , koja je išla uživo
negdje iza 22.00 sata razgovaralo o temi darivanja organa, transplantaciji, moždanoj smrti, eksplantaciji i samoj #donorskakartica.
U cijelu priču uveo nas je odličan prilog i životna priča naše Eldine Softić iz Tuzle koja je prije 4 godine transplantirala jetru.
Gosti u studiju su bili dr.Zlatan Mehmedović iz #UKCTuzla, Amela Šiljević predsjednica UDiTP KS ( dva puta tx bubreg), Adnan Fazlagić tx srce i Tomislav Žuljević predsjednik #UDiTBFBiH tx bubreg, a putem skypea u emisiju se javila Tanja Watz predsjednica Hrvatske udruge Transplant koja je prije 14 godina tx bubreg.
Bilo je jako zanimljivo i živo u samoj emisiji. Nadamo se da smo, nakon ove emisije, uspjeli razbiti neke nedoumice i predrasude kod građana #BiH te im približiti ovu temu koja nije baš omiljena u društvu, no nikad se ne zna šta nas danas sutra čeka, zato nije zgoreg da se nešto naučiti i o ovoj temi.
Želimo da se zahvalimo redakcije Nova TV BH i uredniku Zabranjenog foruma što je nominirao ovu temu, kao temu emisije, jer mediji su ključni kada je riječ o podizanju svijesti kod građana o važnosti darivanja organa.