1. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih “Struga 2019” S.Makedonija

Čestitke World Kidney Day za obilježavanje svejtskog dana bubrega u BIH
27. ožujka 2019.
Makazin Azra o transplantaciji
19. travnja 2019.
Prikaži sve

1. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih “Struga 2019” S.Makedonija

Ekipa iz BiH sudjelovala na 1. Međunarodnim susretima dijaliziranih i transplantiranih “Struga 2019” #Makedonija

Prvi susreti koje je organiziralo Udruženje “Nefron” a oni su organizirani, besprijekorno, kao da su im već 10. po redu.
Naša mala ekipa koja je brojala 8 članova uputila se rano ujutro, tog 11.04. za Strugu.
Navigacija kaže da je najbliži put preko Foče, Nikšića, Podgorice, Skadarskog distrikta, Tirane, Elbasana pa do Strumice.
Tim putem smo i krenuli i nakon 11-12 sata stigli na cilj.
Put se oduljio, neki su malo kukali, ali nakon što smo ušli u prekrasni hotel Drim i sreli poznata draga lica, drage prijatelje koji su nas čekali raširenih ruku i ozarenih lica, sav umor je nestao.
Zagrljaji, poljupci,riječi dobrodošlice..po neka skrivena suza radosnica,što je i normalno, ipak vidjeli se nismo od susreta u Vitezu od prošle godine.
Već sutra u petak 12.04. domaćin je pripremio odlična edukativna predavanja sa informacijama o dijalizi i transplantaciji u Makedoniji. Na otvorenoj tribini nazočili su svi koji nešto znače u zdravstvu Republike Sjeverne Makedonije te predstavnici prelijepe Strumice.
Naravno da smo iskoristili prigodu da eminentnom skupu i pacijentima iz 6 zemalja Jugoistočne Europe prenesemo naše problem koje imamo u BiH, kada je u pitanju dijaliza i nedostatak transplantacija.
Uslijedila su sportska natjecanja a naši članovi, predstavnici #BiH osvojili su čak 7 medalja i ukupno 3. mjesto što je jako dobar rezultat.
Uslijedili su prekrasni izleti uz Ohridsko jezero, Obali kostiju i sv.Naumu gdje je domaćin upriličio zajednički ručak.
Brzo vrijeme prođe te dođosmo i do završne večeri , dodjela medalja, zahvalnica i pehara, te zabava uz glazbu uživo do duboko u noć.
Tu velikodušnost, gostoprimstvo, ljudskost, toplinu nigdje ne osjetišmo kao u Makedoniji. S time smo se svi složili.
I neke organizacijske pogreške, koje su zanemarive, kompenzirane su njihovim osmjesima i željom da svakom sudioniku susreta ugode, da se osjeća kao kod svoje kuće.
U tome su zaista uspjeli i zato ČESTITKE!

Možemo samo reći #PONOVILOSE i HVALA MAKEDONIJA!!!❤️❤️❤️